Krönka från Lussegasken 2014

Krönika från Lussegasken 13 december 2014.
Inte nog med att hösten aldrig verkar vilja ta slut, nu är trillingnöten borta ur Aladdinasken också. Det vita guldet envisas med sin frånvaro och det är som upplagt för att exilnorrlänningar ska vantrivas. Men när vintermörkret har kopplat sitt starkaste grepp och julstressen sakta kommer krypandes finns ändå en liten ljusglimt i tillvaron i form Norrlands nation och inte minst Lussegasken.
Det kändes som att klubbverk och kuratel hade satsat lite extra i år. Gamla salen var fylld till bredden och inte en stol stod tom. Efter förste kurators välkomnande tal var det dags för första ronden vid det uppdukade buffébordet av alla möjliga upptänkliga juldelikatesser. Det fanns många rätter med tydligt norrländskt anknytning: skogssill och renkorv.
Norrlandskören bjöd på luciatåg och den gedigna skaran vitklädda körsångare med ljus i hand fick trängas längs hela gamla salens långsida. Den finstämda sången fulländade julstämningen. Andreas Sjödin installerades som hedersledamot och det var för sitt långa engagemang och viktiga arbete i nationens styrelse som han fick motta nationens finaste hedersutmärkelse. Sedan blev det mer mat då bordet med varma rätter var framdukat. Detta bord var om möjligt ännu större än det föregående. Plötsligt började kavajen kännas trängre än tidigare.
Att jultomten gästar Lussegasken är lika självklart som Karl-Bertil Jonsson på julafton. I år var tomten mer övertygande än på länge. Tydligen fanns det dessutom snälla barn i lokalen för han hade en hel säck med klappar med sig. Tomtenissarna hade rimmat, i vissa fall hellre än bra, och tomtefar uppläste dessa med livlig inlevelse varpå några få lyckligt lottade, jag menar de snällaste, gaskdeltagarna fick upphämta sitt paket ur tomtens hand.
Efter desserter, obligatoriskt matkoma och sedan kaffe och avec, tackade Inspektorn den fantastiska personalen och därefter avslutades middagen. När O gamla klang hade sjungits var det underhållning i teatern då Attraktionsorkestern och Attrapperna gav sin Lusseshow "Big Bander". En mycket bra avslutning på en mycket bra kväll och en mycket bra avrundning på en mycket bra termin.
 
Vi ses nästa år!
Jim Ögren
Krönikör

Kommentera

Öppettider

KANSLIET

Tisdag
Fredag
15-17
11-14

Orvars Krog

Måndag
Tisdag-Torsdag
Fredag
Lördag
16-22
17-01
14-01
15-01

Majs Café

Stängt under sommaren.


Bibliotek

Stängt under sommaren.

Utlåning - bibliotek

Stängt under sommaren.

Datasalen och studieplatser

Stängt under sommaren.

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...