Alumn

Att vara alumn betyder att du inte längre studerar, men fortsätter att vara medlem i Norrlands nation. Det är det självklara valet för många och förhoppningsvis även för dig!
Som fortsatt medlem har du alltjämt tillgång till nationens verksamhet (även om begränsningar finns vad gäller tillgång till studentbostäder och stipendier). Dessutom stöttar du ju din nation så att kommande generationer kan få ha det så roligt som du har haft! 
 
För att skapa mervärde kring att vara alumn kan du ansöka om att bli senior. Som senior kan du bära ett bredare band till högtidsdräkten och en bronsbeklädd nål på kavajslaget. Seniorskollegiet ser till att du nås av information om verksamheten på nationen. Kollegiet ger dig möjlighet att besöka sillunchen på sista april, adventsfika, julgransplundring, återkommande gasker (decennie- och seniorsgasker), talarmiddagar och andra aktiviteter som bland annat riktar sig till norrlänningar som inte längre är aktiva studenter. Allt för att vi och du ska få tillfälle och möjlighet att komma tillbaka till nationen!
 
Om decenniegaskerna
2014-2015 arrangerades vid nationen en veterangask, en 80-, en 90-, en 00- och en 10-talsgask. Totalt bevistades gaskerna av många hundratal alumner. Bilder finns upplagda i bildarkivet för dem som är nyfikna eller bara vill minnas tillbaka till festligheterna. Nu är det dags för nästa omgång decenniegasker! Klicka här för mer information om vilka datum det är dags.
 
Mellan dessa decenniegasker anordnas återerövrarfester och annan verksamhet. Läs mer om detta under Seniorskollegiet här intill. Missa inte heller att läsa om Norrländska Uppsala Kamrater (NUK).
 

Universitets alumnnätverk

Du är väl med i nätverket? Som medlem i Uppsala universitets alumnnätverk får du möjligheten att hålla kontakten med nationen, universitetet och andra alumner. Du kan anmäla dig till olika nyhetsbrev och du kan också prenumerera på nyheter från Norrlands nation genom att gå med i vår grupp. Dessutom hjälper du till att hålla adressregistret uppdaterat så att du kan nås av information om vår verksamhet. Bli medlem på www.alumnnatverk.uu.se!

Öppettider

KANSLIET

Onsdag - Fredag
13-17
Lördag
12-15

Majs Café

Måndag - fredag: 
09.00 - 14.00
14.00 - 16.00 (självbetjäning)
Lördag: 
12 - 15

Orvars Krog

Måndag- torsdag
17-01
Fredag
14-01
Lördag
Söndag
15-01
Stängt tills vidare

Hexagon onsdagslounge

19-21 

Bibliotek

Måndag-fredag
Lördag
Söndag
9-21
12-18
14-18

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)
Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)
Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)
PR-förman (marknadsföring och affischering)

Vad är norrlands nation?

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Bokutlåning

Stängt för sommaren.

Laddar...