Alumn

Att vara alumn betyder att du inte längre studerar, men fortsätter att vara medlem i Norrlands nation. Det är det självklara valet för många och förhoppningsvis även för dig!
Som fortsatt medlem har du alltjämt tillgång till nationens verksamhet (även om begränsningar finns vad gäller tillgång till studentbostäder och stipendier). Dessutom stöttar du ju din nation så att kommande generationer kan få ha det så roligt som du har haft! 
 
För att skapa mervärde kring att vara alumn kan du ansöka om att bli senior. Som senior kan du bära ett bredare band till högtidsdräkten och en bronsbeklädd nål på kavajslaget. Seniorskollegiet ser till att du nås av information om verksamheten på nationen. Kollegiet ger dig möjlighet att besöka många aktiviteter som bland annat riktar sig till norrlänningar som inte längre är aktiva studenter. Exempel på dessa aktiviteter är sillunchen på sista april, adventsfika, julgransplundring, återkommande gasker (decennie-och serniosgasker) och talarmiddagar. Allt för att vi och du ska få tillfälle och möjlighet att komma till nationen! Notera att nationen tillsammans med Kuratel och Serniorskollegiet samarbetar ständigt och håller koll på rådande restriktioner, därav har inga nationsevenemang likt dessa blivit av under 2020 och lär inte heller ske under 2021. 

 
Om Decenniegaskerna
2014-2015 arrangerades vid nationen en veterangask, en 80-, en 90-, en 00- och en 10-talsgask. Totalt bevistades gaskerna av många hundratal alumner. Bilder finns upplagda i bildarkivet för dem som är nyfikna eller bara vill minnas tillbaka till festligheterna. Klicka här för mer information om Decenniegaskerna. 
 
Mellan dessa decenniegasker anordnas återerövrarfester och annan verksamhet. Läs mer om detta under Seniorskollegiet här intill (menyn till vänster). Missa inte heller att läsa om Norrländska Uppsala Kamrater (NUK).
 

Universitets alumnnätverk

Du är väl med i nätverket? Som medlem i Uppsala universitets alumnnätverk får du möjligheten att hålla kontakten med nationen, universitetet och andra alumner. Du kan anmäla dig till olika nyhetsbrev och du kan också prenumerera på nyheter från Norrlands nation genom att gå med i vår grupp. Dessutom hjälper du till att hålla adressregistret uppdaterat så att du kan nås av information om vår verksamhet. Bli medlem på www.alumnnatverk.uu.se!

Öppettider

KANSLIET

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
13 - 17
12 - 16
12 - 15

Orvars Krog

Måndag - Torsdag
Fredag 
Lördag
Söndag
17 - 01
14 - 01
15 - 01
17 - 22

Majs Café

Valborgsvecka (v.17)
Skvalborg (28/4)
Kvalborg (29/4)
Valborg (30/4)

Måndag (1/5)

08.00 - 14.00
12.00 - 15.00 (nattmat 21.00 - 02.00)

STÄNGT

Studieplatser

Måndag-Tisdag
Onsdag
08 - 21
08 - 20
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Bibliotek

Måndag-Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 20
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Utlåning - bibliotek

Måndag-Torsdag
Fredag
17-18
14-15

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Norrlands nation i Uppsala har till uppgift att som en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av studerande främst med anknytning till Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län, verka för att skapa en miljö, som befrämjar medlemmarnas studier, trivsel och personliga utveckling under studietiden i Uppsala.

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Alla studenter i Uppsala är välkomna att bli medlemmar av Norrlands! Nationen härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 


Laddar...