Barvärd

Vi har intervjuat Frida Lampinen, om hur det är att vara barvärd på nationen! Har du fler frågor om posten? Maila 1q@nn.se!
Berätta om dig själv! 
Jag heter Frida Lampinen, är 20 år och kommer från Stockholm. Jag pluggar Samhällsvetarprogrammet och är barvärd på Norrlands, vilket betyder att jag har hand om Orvars Krog och barerna när våra heltidsanställda klubbverkare Pubmästaren och Barmästaren behöver hjälp. 

Vad gör du på nationen? 
Som barvärd får man göra många roliga grejer! Att ansvara för kvällens verksamhet på Orvar eller barerna i huset innebär fatbyten när ölen tryter, att bemöta gäster och se till att personalen har det bra. Om man är sist kvar på kvällen får man låsa hela nationshuset, vilket gör att man till slut känner till varenda liten vrå i det enorma huset! 

Hur mycket tid lägger du ned på ditt engagemang? 
En barvärd förväntas jobba två kvällar i veckan, ungefär 7 timmar per gång, men efter ens egna schema med studier kan man ibland jobba mer eller mindre. Eftersom man spenderar så mycket tid på nationen lär man också känna många trevliga personer!

Vilka egenskaper krävs för att bli barvärd? 
För att trivas i värdtröjan tror jag att man drar fördel av att vara nyfiken på att lära sig nya saker, men också vara bekväm med att vara ansvarig för personal och gästernas upplevelse. Under min termin har jag lärt mig mycket om olika typer av alkohol och nationens verksamhet i stort, men jag har också fått utveckla mina sociala färdigheter genom de många bemötanden med olika personer man gör varje dag!

Vad är det roligaste med att engagera sig?
Det roligaste är att lära känna nya vänner och att vara med i en gemenskap, och att blanda festliga drinkar och se till att folk har en trevlig utekväll!

Öppettider

KANSLIET

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
13 - 17
12 - 16
12 - 15

Orvars Krog

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
17 - 01
14 - 01
15 - 01
17 - 22

Majs Café

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördagsfika
08 - 17
08 - 14
12 - 15

Bibliotek

Måndag - Fredag
Lördag
Söndag
09 - 21
12 - 18
14 - 18

Utlåning - bibliotek

Måndag - Torsdag
Fredag
17 - 18
 14 - 15

Datasalen och studieplatser

Måndag - Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
12 - 18
STÄNGT

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...