Foto: Lovisa Svensson 2018

Vill du läsa mer om tidningen? Klicka här.

Chefredaktör NV

Vi har intervjuat Johanna Färlin om hur det är att vara chefredaktör på nationen! Har du fler frågor om posten? Maila 1q@nn.se!
Berätta om dig själv!
Jag heter Johanna Färlin, är 22 år gammal och kommer från Ljusdal i Hälsingland. Jag pluggar retorik och planerar att fortsätta med det ett bra tag till - älskar min studentbubbla!

Vad gör du på nationen?
Jag är chefredaktör för Norrlands egen tidning, Norrlands Varjehanda. Det betyder att det är jag som planerar allt innehåll i tidningen, delegerar ut uppdrag till mina redaktörer och skribenter och tjatar på dem så att allt blir gjort i tid! Jag skriver ledaren i varje nummer och hoppar in där det behövs, och så har jag sista ordet gällande tidningens layout.

Vad är det roligaste med att engagera sig på Norrlands?
Jag har varit medlem i Norrlands sedan jag först flyttade till Uppsala, och efter att ha gått på fantastiska gasker i gamla salen, sjungit otaliga snapsvisor, testat olika typer av engagemang och tagit en och annan öl på Orvar har jag kommit att verkligen älska nationen. Att engagera sig innebär för mig en kombination av att känna att jag gör något meningsfullt och ger tillbaka till nationen, och att jag får vara en del av en imponerande organisation och en nationsvärld jag alltid kommer minnas.

Öppettider

KANSLIET

Tisdag
Fredag
15-17
11-14

Orvars Krog

Måndag
Tisdag-Torsdag
Fredag
Lördag
16-22
17-01
14-01
15-01

Majs Café

Stängt under sommaren.


Bibliotek

Stängt under sommaren.

Utlåning - bibliotek

Stängt under sommaren.

Datasalen och studieplatser

Stängt under sommaren.

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...