Foto: Lovisa Svensson 2018

Fanbärare

Vi har intervjuat Aksel Wännström, om hur det är att vara fanbärare på nationen! Har du fler frågor om posten? Maila 1q@nn.se!
Berätta om dig själv!
Jag heter Aksel Wännström och jag är 25 år gammal. Jag föddes i Uppsala men flyttade hit från Malaysia för att studera till civilingenjör i teknisk fysik. I dagsläget jobbar jag heltid men engagerar mig ändå på Norrlands nation på min fritid.

Vad gör du på nationen?
På Norrlands har jag posten som fanbärare, det innebär att man representerar Norrlands nation i form av att man bär nationens fana på olika event. Som fanbärare är man också med i fanbärarkonventet, tillsammans med alla fanbärare ifrån de andra nationerna. Rent praktiskt innebär posten att man bär fanan åt nationens vägnar. Ibland får man vara med på roliga och intressanta event som sker utanför nationen, som kransnedläggning, reccegask, professorsinstallationer med flera. Man får även lära sig att salutera med en fana.

Vad är roligast med att engagera sig på Norrlands nation? 
Det roligaste med att engagera sig på Norrlands är att man får träffa människor med extremt olika erfarenheter och tillsammans medverka till att skapa den bästa studentomgivningen i världen. Ett litet extra plus är att nationsengagemang är extremt lärorikt.

Öppettider

KANSLIET

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
10 - 17
10 - 16
12 - 15

Orvars Krog

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
17 - 01
14 - 01
15 - 01
17 - 22

Majs Café

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
08 - 17
08 - 14
12 - 15

Bibliotek

Måndag - Fredag
Lördag
Söndag
09 - 21
12 - 18
14 - 18

Utlåning - bibliotek

Måndag - Torsdag
Fredag
17 - 18
14 - 15

Datasalen och studieplatser

Måndag-Fredag
Lördag
Söndag
09 - 21
12 - 18
14 - 18

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...