HärjaJämt

HärjaJämt är en damförening på Norrlands nation och vi har funnits i Uppsala sedan 1964. Föreningen utgörs av ett gäng glada tjejer som på något sätt har anknytning till Jämtland eller Härjedalen. Några har hela sitt hjärta där medan andra har en verklig eller påhittad jamtsk släkting. Det betyder att man är varmt välkommen till HJ även om man själv inte kommer från Jämtland eller Härjedalen!
Varje termin ordnar HJ tre så kallade Oppsittjen, vilket betyder "uppesittarkväll" och kommer från härjedalskan. Ett Oppsittje är en middag då vi tjejer träffas, äter och dricker gott, sjunger oss hesa och umgås tillsammans med våra systrar. Förutom våra egna Oppsittjen så brukar HJ ha aktiviteter tillsammans med andra föreningar på nationen. Dessa brukar traditionellt vara räkfrossa med A-laget, våffelsittning med Skvadern, befrielsesittning med Jamtamot, en och annan pubrunda, dammiddag med de övriga tjejföreningarna, deltagande i Birkarlrenneth och den sk. ristningen med Birkarlarna. Allt under fest, stoj och fantastiskt sällskap.

Under vårterminen har vi i HJ mycket roligt på gång. Vi har årets finaste Oppsittje som kallas Gourmetmiddagen, då bjuder vi på fem-rätters och installerar vår Gåmå, hedersledarmot. Det är i valborgstider som vi har vår dammiddag med de andra damföreningarna på nationen, det brukar vara terminens roligaste händelse. Det första HärjaJämt gör varje höst är att arrangera en enastående gask, Samarret, tillsammans med vår broderförening Jamtamot. Gasken brukar vara väldigt lyckad med god mat och dryck, trevlig underhållning och superskön stämning. Det är en fest som ingen får missa!
 
Naturligtvis festar HärjaJämt inte hela tiden. Vi har många andra trevliga saker för oss. Dessa brukar innefatta biobesök, bowling, videokvällar, spelkvällar, gemensamma HJ-luncher, deltagande i Vårruset mm. Givetvis vill vi att du ska bli medlem i vår damförening HärjaJämt! För att bli detta kan du ta kontakt med vår Lill-Lisa som är expert på området.

Hemsida

Besök HärjaJämts hemsida:

Kontakt

För allmänna frågor kontakta:
Allstans E´ra (Ordförande): Signe Nielsen
HärjaJämts styrelse på 55-års jubileum 2019

Öppettider

KANSLIET

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
13 - 17
12 - 16
12 - 15

Orvars Krog

Måndag - Torsdag
Fredag 
Lördag
Söndag
17 - 01
14 - 01
15 - 01
17 - 22

Majs Café

Valborgsvecka (v.17)
Skvalborg (28/4)
Kvalborg (29/4)
Valborg (30/4)

Måndag (1/5)

08.00 - 14.00
12.00 - 15.00 (nattmat 21.00 - 02.00)

STÄNGT

Studieplatser

Måndag-Tisdag
Onsdag
08 - 21
08 - 20
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Bibliotek

Måndag-Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 20
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Utlåning - bibliotek

Måndag-Torsdag
Fredag
17-18
14-15

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Norrlands nation i Uppsala har till uppgift att som en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av studerande främst med anknytning till Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län, verka för att skapa en miljö, som befrämjar medlemmarnas studier, trivsel och personliga utveckling under studietiden i Uppsala.

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Alla studenter i Uppsala är välkomna att bli medlemmar av Norrlands! Nationen härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 


Laddar...