Krönikör

Vi har intervjuat David Martinsson om hur det är att vara krönikör på nationen! Har du fler frågor om posten? Maila 1q@nn.se!
1. Berätta om dig själv!
Jag är något av vad vissa kanske skulle kalla överliggare. Jag väljer att kalla det person som trivs i studentlivet, och 9 år är trots allt bara tre gånger den normala tiden att ta en kandidat. 2016 var jag nationens gillevärdinna, innan det har jag suttit i diverse utskott och nämnder, efter det har jag jobbat på Kuratorskonventet och universitets kommunikationsavdelning. Efter mycket om och men har jag nu till slut dels börjat plugga retorik igen för att förhoppningsvis snart bli klar, dels aktiverat mig lite mer i nationen igen. Det senare vet jag inte riktigt hur jag klarat mig utan när jag tänker efter...

2. Vad gör du på Norrlands nation?
Jag är nationens krönikör! Förste kurator ber på sina bara knän för att jag ska bevista nationens interna arrangemang, för att sedan skriva ihop något högtravande om dem.

3. Vad är roligast med att vara krönikör?
Det här är svårt. Självklart är det oerhört skoj att få gå gratis på nationens fester, med alla tokiga upptåg som har en förmåga att ?bara hända?. Det är dock minst lika kul för någon som gillar att uttrycka sig i text att få tillfälle och anledning att skriva av sig. Kanske lyckas man sätta några smarta ord på någon spännande reflektion om gasken eller landskapet man bevistat? Kanske har man äntligen någonstans att skriva ner den där roliga formuleringen man haft i huvudet i två år utan att den passat in någonstans? Formen, längden och vad man väljer att ta upp i sina krönikor är väldigt fritt, och har man lite tur finns det kanske till och med folk som väljer att läsa dem.

4. Hur mycket tid lägger du ned på ditt engagemang? 
Utöver arrangemangen i sig skulle jag säga att jag lägger kanske två timmar aktiv skrivtid på en krönika. För mig personligen tar det längre tid eftersom skrivandet i sig bara är en bråkdel av all tid jag mer eller mindre medvetet lägger på att fundera över vad jag faktiskt vill skriva. Och utöver det är man också adjungerad i informationsutskottet som har entimmesmöten nån gång i månaden ungefär.

5. Vad är roligast med att engagera sig på nationen?
Jättesvår, men viktig, fråga! Att säga allt är för brett och att säga alla härliga människor är för kliché. Om jag skulle koka ner allting till någon slags kärna skulle jag nog säga att det handlar om atmosfären som nationen för med sig. Känslan att vara en del av något större, att kunna förverkliga sig och utvecklas, att lära sig hur det är att slita hund och finna egenvärdet i att göra det. Sen är det ju gött med fest också. Allt.

Öppettider

KANSLIET

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
13 - 17
12 - 16
12 - 15

Orvars Krog

Måndag - Torsdag
Fredag 
Lördag
Söndag
17 - 01
14 - 01
15 - 01
17 - 22

Majs Café

Valborgsvecka (v.17)
Skvalborg (28/4)
Kvalborg (29/4)
Valborg (30/4)

Måndag (1/5)

08.00 - 14.00
12.00 - 15.00 (nattmat 21.00 - 02.00)

STÄNGT

Studieplatser

Måndag-Tisdag
Onsdag
08 - 21
08 - 20
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Bibliotek

Måndag-Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 20
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Utlåning - bibliotek

Måndag-Torsdag
Fredag
17-18
14-15

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Norrlands nation i Uppsala har till uppgift att som en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av studerande främst med anknytning till Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län, verka för att skapa en miljö, som befrämjar medlemmarnas studier, trivsel och personliga utveckling under studietiden i Uppsala.

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Alla studenter i Uppsala är välkomna att bli medlemmar av Norrlands! Nationen härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 


Laddar...