Fler krönikor

Krönikören har ordet!
På denna sida kan du läsa nationskrönikörens krönikor, som handlar om våra klassiska nationsevent! Läs om alltifrån Landskap till Lussegask, allt utifrån krönikören Emil Svenssons perspektiv. 

Adventsfikat 70 år

Decembervädret har redan tjuvstartat och utanför nationshuset är det full snöstorm. Innanför nationens portar möts man av värme, kryddiga juldofter och sorlet från ett mycket välbesökt adventsfika. Ett dignande bord med mjuka kakor, lussekatter, pepparkakor, tryfflar och mycket annat är uppdukat i Yttre läs och på baren finns kaffe, te och glögg. Vi slår oss ner i den nästintill fullsatta Gamla salen och börjar mumsa i oss av fikat. Många kända ansikten besöker fikat och det har lockat både gamla och unga i ett åldersspann på uppskattningsvis 70 år.

För underhållningen står Norrlandskören som sjunger en repertoar av julsånger. Allt för att försätta oss gäster i en riktigt fin adventsstämning, ett mycket bra sätt att fira in första advent! Det fortsätter att droppa in gäster och vi som hunnit tömma våra fikatallrikar gör oss redo för runda två. Tyvärr kan vi enbart plocka pepparkakor på runda två då fikat visat sig så populärt att de andra bakverken är tokslut! Även om det är tråkigt att fikabrödet är slut så är det ju det bästa berömmet till våra kära café- och lördagsfikavärdinnor som bakat så gott!

Med fulla magar och värmda utav fika, glögg och trevligt sällskap ger gästerna sig sedan ut i snöstormen igen. Nöjda och glada över att det bara är fyra veckor kvar till jul!

Krönikör
Elle Svensson

Kommentera

Öppettider

KANSLIET

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
10 - 17
10 - 16
12 - 15

Orvars Krog

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
17 - 23
14 - 23
15 - 23
17 - 22

Majs Café

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
08 - 17
08 - 14
12 - 15

Bibliotek

Måndag - Fredag
Lördag
Söndag
09 - 21
12 - 18
14 - 18

Utlåning - bibliotek

Måndag - Torsdag
Fredag
17 - 18
14 - 15

Datasalen och studieplatser

Måndag-Fredag
Lördag
Söndag
09 - 21
12 - 18
14 - 18

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Laddar...