Foto: Lovisa Svensson 2018

Nationsfotograf

Vi har intervjuat Johan Israelsson, om hur det är att vara fotograf på nationen! Har du fler frågor om posten? Maila 1q@nn.se!
Berätta om dig själv! 
Jag heter Johan Israelsson är 23 år gammal och kommer ifrån Sundsvall! För närvarande studerar jag en kandidat i Systemvetenskap vid universitetet. 

Vad gör du på Norrlands nation?
Jag är nationsfotograf på nationen, i mitt ämbete ingår uppgifter som att fotografera olika typer av event och händelser på nationen, det kan vara alltifrån kransnedläggning till vårbalén. Att vara nationsfotograf är ett ämbete med stort eget ansvar och det finns alltid möjlighet att göra mer än att bara fotografera större evenemang, under hösten har jag till exempel hjälpt till att fota omslaget till nationstidningen Norrlands varjehanda!

Hur mycket tid lägger du på ditt engagemang? 
Som nationsfotograf varierar antalet timmar man arbetar. Vid större släpp arbetar vi oftast under småtimmarna när det är mer folk men oftast inte längre än 2 timmar effektiv tid. Vid större evenemang och sittningar blir det oftast längre arbetspass som sträcker sig över exempelvis en hel sittning, men det effektiva arbetet är fortfarande relativt kort. Arbetstiden som nationsfotograf är relativt svår att uppskatta då ämbetet innebär ett stort eget ansvar. Med alla bilder en nationsfotograf tar blir även efterarbete en stor del av ämbetet. Vanligtvis lägger jag ned ungefär 1-2 timmar redigering på bilder tagna från ett evenemang.

Vad är det roligaste med att engagera sig på Norrlands nation?  
Genom att engagera sig på nationen får man inte bara lära känna massvis med härliga individer utan även göra någonting som man själv är intresserad av med stort eget ansvar, det tycker jag är det roligaste!

Öppettider

KANSLIET

Måndag - Fredag
13-17
Lördag
12-15

Majs Café

Måndag - fredag: 
09.00 - 14.00
14.00 - 16.00 (självbetjäning)
Lördag: 
12 - 15

Orvars Krog

Måndag- torsdag
17-01
Fredag
14-01
Lördag
Söndag
15-01
Stängt tills vidare

Klubb Hexagon

Inställt tillsvidare

Bibliotek

Måndag-fredag
Lördag
Söndag
9-21
12-18
14-18

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)
Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)
Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)
PR-förman (marknadsföring och affischering)

Vad är norrlands nation?

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Bokutlåning

Stängt för sommaren.

Laddar...