PuL och cookies

Den 24 oktober 1998 trädde personuppgiftslagen (SFS 1998:204) i kraft. Lagen ska hindra att den personliga integriteten kränks genom behandling av personuppgifter. 
 
Personuppgifter och integritet

Den information vi får om besökare används aldrig för att spåra dem som besökt oss utan bara för att föra statistik över antalet besökare och för att se vilka sidor som är besökta.

Vi har anmälningsregister över anmälda deltagare som innehåller, namn, kontaktuppgifter och när man är född. Alla personuppgifter använder vi för internt bruk. Inga personuppgifter kommer att lämnas ut till tredje part.

Våra medarbetare och de datasystem som bearbetar dina personuppgifter gör det i enlighet med de regler och lagar som PUL föreskriver. För att skydda din personliga information används ändamålsenlig säkerhetsteknik. 

Extern länk:
Personuppgiftslagen (SFS 1998:204)

Cookies

Enligt den nya lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats informeras om vad cookies används till och ges möjlighet att undvika sådan användning.

Vad är en cookie?
En cookie är en liten rad text (en textfil) som webbplatsen du besöker sparar i din dator. Gör du några inställningar eller val på webbplatsen, så kan information om det sparas i cookien. Nästa gång du besöker samma webbplats, slipper du göra om samma inställningar. Istället är det cookien som meddelar till webbplatsen att besökaren varit där tidigare och vilka inställningar som gjorts. Gör du nya inställningar på webbplatsen, byts den gamla cookien ut mot en ny i din dator. Cookies används alltså av praktiska skäl för underlätta för dig som besöker en viss webbplats.

Hur du undviker cookies?
Om du vill undvika cookies är det enklaste sättet att du i den webbläsare du använder ändrar i inställningarna för internetsäkerhet.
I till exempel webbläsaren Internet Explorer kan du under 
Verktyg --> Internet-alternativ --> Säkerhet --> Anpassad nivå välja att inte låta cookies lagras på din dator. Du kan också välja att varje gång bli tillfrågad om du accepterar en cookie innan en sådan lagras i din dator.

För övrigt kan det påpekas att Norrlands nation inte sparar någon personlig information om dig via cookies. Information om besökare på webbplatsen kan inte spåras via cookies. Cookies kan inte heller innehålla virus eller programkod som är skadlig för din dator.

Mer information om den nya lagen
För mer information om den nya lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) kan du besöka Post- och telestyrelsens hemsida, http://www.pts.se
Cookies

Öppettider

KANSLIET

Måndag - torsdag
13-17
Fredag
13-15
Lördag
12-15

Majs Café

Måndag - torsdag
08-17
Fredag
08-14
Lördag
12-15

Orvars Krog

Måndag - torsdag
17-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01
Söndag
18-23

Klubb - VKP

Onsdag
21-01

Datasalar och bibliotek

Måndag - fredag
08-21
Onsdag
08-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)
Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)
Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

Vad är norrland

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Bokutlåning

Måndag - torsdag
Fredag
17-18
14-15

Laddar...