Sånganförare

Vi har intervjuat Emil Svensson, om hur det är att vara sånganförare på nationen! Har du fler frågor om posten? Maila 1q@nn.se!
Berätta om dig själv!
Mitt namn är Emil Svensson, jag är 26 år, kommer från Roslagen och jag är engagerad som en av nationens två sånganförare.
 
Vad gör en sånganförare?
Som sånganförare är egentligen min främsta uppgift att se till att gästerna på en sittning har roligt och får vara delaktiga. Om man inte tänker mer på saken gäller det ju egentligen bara att vid väl
valda tidpunkter presentera en sång och sjunga den samt att efter uppträdanden av allehanda slag leda tillsjungningen men egentligen är det ju så mycket mer än det. Du ska maskera förseningar i kök eller uppträdanden med några glada ord och en sång så att ingen tänker på tiden, du ska ta upp bevara traditionsfyllda sånger och argt blänga på de som bankar i bordet och framförallt ska du visa de där jäkla koristerna att vi kan faktiskt också!
 
Vad är roligast med att vara sånganförare?
Att vara sånganförare vid Norrlands innebär att vara en del i det som gör sittningarna så fantastiska och det ger en möjlighet för anföraren att sätta sin egen prägel på det hela. Att på en fullsatt vårbal bara dra skämt om Yesterday eller att beatboxa på gask är helt acceptabelt. Mina föregångare har bland annat åkt rullskridskor genom hela lussegasken eller dragit ”katt åt”-skämt en hel bal. Här får du frihet att skriva sånger om julmisär eller tentaångest och få hela gamla salen att sjunga med. Sånt är kul tycker jag.

Öppettider

KANSLIET

Torsdag
13-17
Fredag
13-17
Lördag
12-15

Majs Café

Måndag - torsdag
10-15
Fredag
10-14

Orvars Krog

Tisdag - torsdag
17-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01

Klubb Hexagon

Inställt tillsvidare

Bibliotek

Måndag - fredag
08-21
Onsdag
08-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)
Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)
Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)
PR-förman (marknadsföring och affischering)

Vad är norrlands nation?

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Bokutlåning

Måndag - torsdag
Fredag
17-18
14-15

Laddar...