Skvadern

Det är 40-tal och vi befinner oss i Uppsala på Norrlands Nation. Under en längre tid hade det funnits en önskan om att Norrlands Nations medelpadingar skulle kunna träffas och umgås i en egen förening. Som ett resultat av denna önskan grundades föreningen Skvadern år 1950. Syftet var att "[...] under formen av ett slutet sällskap befordra ett gott kamratskap och främja intresset för hembygden". 
Sedan dess hade det hunnit hända mycket, men föreningens syfte står starkt kvar. Skvadern är en förening öppen för alla studenter vid Norrlands Nation med anknytning till Medelpad, vare sig det är i form av härstamning eller om det är så att man kan färgerna i Medelpads flagga. Den skvadrianska gemenskapen praktiserar inga geografiska inskränkningar.

Den huvudsakliga verksamheten består i SkvaderSpel, möten som hålles tre gånger per termin där upplysta bröder orerar kring allehanda viktiga ting. Efter många timmars förhandlingar, som leds med fast hand av Patron, sätter sig bröderna till bords och intar en magnifik måltid, dricker Sundsvallstaffel och sjunger. När den lukulliska ljudvallen är sprängd drar brödraskaran vidare för att kurtisera nationens damföreningar, vilket naturligtvis sker med exempellös framgång!

Under vårterminen varje år anordnar vi Norrlands Nations motsvarighet till Nobelfesten, vår egen gasque SkvaderDam. Middagen är ett kapitel för sig. Alltid härrör den från havets läckerheter och de rätter som bjuds är långt mer kulinariska än hälleflundra eller gravad lax och potatis. Middagen är ett skådespel i fem akter med whisky, en god cigarr och en smakfull kaffeunderhållning som avslutning.

Förutom detta bedriver vi även intima middagar med nationens damföreningar, anordnar vitt omtalade pubrundor, kastar 50-öringar på plebejerna från nationens balkong och hittar på andra aktiviteter passande för en skara välbemedlade lebemän från Sveriges industriella hjärta.

Om du är studerande vid Norrlands nation i Uppsala och ovanstående aktiviteter känns lockande är du välkommen att ta kontakt med oss. Skicka e-post till Patron eller Prickaren så får du veta när du inställer dig för nästa minnesvärda aktivitet.

Hemsida

Besök Skvaderns hemsida för mer information:
http://www.skvadern.net/
Följ @skvadernuppsala på Instagram för
uppdatering av verksamheten i bildformat.

Kontakt

För alla frågor rörande verksamhet, 
inklusive gaquen SkvaderDam

Patron (Ordförande) - Odin Karlsen

Öppettider

KANSLIET

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
13 - 17
12 - 16
12 - 15

Orvars Krog

Måndag - Torsdag
Fredag 
Lördag
Söndag
17 - 01
14 - 01
15 - 01
17 - 22

Majs Café

Valborgsvecka (v.17)
Skvalborg (28/4)
Kvalborg (29/4)
Valborg (30/4)

Måndag (1/5)

08.00 - 14.00
12.00 - 15.00 (nattmat 21.00 - 02.00)

STÄNGT

Studieplatser

Måndag-Tisdag
Onsdag
08 - 21
08 - 20
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Bibliotek

Måndag-Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 20
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Utlåning - bibliotek

Måndag-Torsdag
Fredag
17-18
14-15

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Norrlands nation i Uppsala har till uppgift att som en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av studerande främst med anknytning till Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län, verka för att skapa en miljö, som befrämjar medlemmarnas studier, trivsel och personliga utveckling under studietiden i Uppsala.

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Alla studenter i Uppsala är välkomna att bli medlemmar av Norrlands! Nationen härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 


Laddar...