Vajan

Vajan är en av Norrlands nations damföreningar och grundades den 25 februari 1963. Föreningens namn, Vajan, är en samisk beteckning för en ung renko och för tankarna till vårt norrländska arv. Medlemmarna i föreningen kallas för Vajor, ett begrepp som kommit att stå för vänskap, styrka och engagemang. Vajan har en styrelse på glada studenterskor som arbetar för att driva föreningen framåt och hitta på nya aktiviteter, i täten har vi vår ordförande; FörstRen. 
Sedan begynnelsen har Vajan representerat Västerbotten och Norrbotten län tillsammans med vår fantastiska broderförening Birkarlarna. Idag vårdar föreningen fortfarande sina norrländska traditioner, emellertid välkomnas studenterskor från alla världens hörn.

Vajan arrangerar en gång per år Härken, en 04-gask med fyrarätters gourmetmiddag, liveband och nattklubb där vi dansar natten lång. Under Härken utser vi också Årets Härk som är en utnämning som går till en man som gjort något riktigt fint för vår förening, en utmärkelse var man vill få.

Tre gånger per termin samlas Vajorna på Gärde, ett stormöte där vi äter gott, dricker lingon, umgås och debatterar diverse spörsmål av blandad vikt. Efter Gärdet träffar vi de andra föreningarna på Norrlands för en natt av skratt och dans.

Vajan gör dock mer än att träffas tre gånger per termin på de olika gärdena. Vi har också andra aktiviteter såsom sittningar med andra föreningar, besök på olika kulturevenemang, pubrundor, mys- och spelkvällar och friluftsaktiviteter av olika slag. Ett axplock av de aktiviteter vi roar oss med är Kulturvajan på Kungliga Operan i Stockholm, Vajanöl på Orvars krog, pubrunda med broderföreningen Birkarlarna som kallas för Antikrundan, lasergamematcher och AfterSki med herrföreningen Angermannalaget då vi åker skidor/pulka i slottsbacken och har temasittning i sann after-ski-anda efteråt.

Är du intresserad av att veta mer om vår förening eller vill delta på någon av våra aktiviteter, skicka ett mail till vårinformationsansvarige, SiRen (siren.vajan@gmail.com) eller kolla på vår hemsida, Vajan.org för mer information.

Vaj Vaj, håll i benet!

Vajan på vårbal VT15

FACEBOOK

För mer information kolla på föreningens facebooksida.

Kontakt

FörstRen (Ordförande): Clara Gustafsson
Mail: forstren.vajan@gmail.com

Öppettider

KANSLIET

Måndag - Torsdag
Fredag
Lördag
13 - 17
12 - 16
12 - 15

Orvars Krog

Måndag - Torsdag
Fredag 
Lördag
Söndag
17 - 01
14 - 01
15 - 01
17 - 22

Majs Café

Valborgsvecka (v.17)
Skvalborg (28/4)
Kvalborg (29/4)
Valborg (30/4)

Måndag (1/5)

08.00 - 14.00
12.00 - 15.00 (nattmat 21.00 - 02.00)

STÄNGT

Studieplatser

Måndag-Tisdag
Onsdag
08 - 21
08 - 20
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Bibliotek

Måndag-Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
08 - 21
08 - 20
08 - 21
08 - 15
12 - 15
14 - 18

Utlåning - bibliotek

Måndag-Torsdag
Fredag
17-18
14-15

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)

Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)

Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

PR-förman (Marknadsföring, sociala medier och affischering)

Vad är norrlands nation?

Norrlands nation i Uppsala har till uppgift att som en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av studerande främst med anknytning till Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län, verka för att skapa en miljö, som befrämjar medlemmarnas studier, trivsel och personliga utveckling under studietiden i Uppsala.

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Alla studenter i Uppsala är välkomna att bli medlemmar av Norrlands! Nationen härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 


Laddar...