top of page
Pålningsgask3.jpg

Donationer

Donationer

En attraktiv verksamhet som lockar många medlemmar och en utökad konferens och uthyrningsverksamhet är två viktiga faktorer för att säkra nationens fortsatta verksamhet. Men det räcker inte. Kår- och därmed nationsobligatoriet är sedan en tid nu avskaffad och därmed finns trots alla insatser en risk för minskade medlemsintäkter. Den tiden är dessutom sedan länge förbi då norrländska träbaroner och kommuner skickade miljondonationer för nationshusets underhåll och renovering.

Vi hoppas att också du vill vara en del av Norrlands nations framtid! Genom ett enkelt och litet bidrag varje månad så blir du en av de kuggar som får nationens hjul att snurra även för framtidens studenter i Uppsala. Norrlands nation är och skall vara den främsta av nationer och med din hjälp kan vi vara det.

Pålningsgasken

På goda grunder

Norrlands nations renoveringsinsamling

I nationshuset har Norrlänningar sedan 1889 fått möjlighet att leva ut sina drömmar, fatta egendomliga beslut och hitta på storslagna upptåg. Hur mycket underligt Norrlänningarna än har gjort under vår långa historia, hade det aldrig gått utan vårt gemensamma nationshus. Tack vare fantastiska insatser av medlemmar och nationsvänner under 2019 har vi kunnat genomföra ett av nationens mest omfattade renoveringsprojekt någonsin, grundförstärkningen. Inför 200-årsjubileet 2027 hoppas vi kunna stoltsera med en renoverad sal i gamla huset. Allt ifrån träpanelerna i Gamla Salen till belysningen i trapphallen ska få nytt liv, utan att förlora den historiska känslan som karaktäriserar huset. Bidra till finalen av vår insamling på goda grunder för att nationshuset återigen ska stråla i all sin prakt.

​Varje år firar vi de inkomna donationerna med en stor Pålningsgask i slutet av sommaren, där donatorer kommer att erbjudas möjligheten att delta i en sprakande fest!

 

Swisha till insamlingen via nummer 123 313 64 54 eller sätt över en donation till bankgironummer 5573-4008.

Norrlands nations trapphall

Bankgiro

Bg 5573-4008

bottom of page