Bli medlem i Norrlands nation

Hur gör jag för att bli medlem i Norrlands nation?
För att bli medlem krävs att du är antagen till program eller kurser vid Uppsala universitet, SLU Ultuna eller annan högskoleutbildning i Uppsala. Att bli medlem i Norrlands nation sker i tre enkla steg:
 
1. Du registrerar dig som medlem och betalar via adressen www.uppsalastudent.com.
 
eller
 
2. Du kommer till nationen under kansliets öppettider. Du tar med dig giltig legitimation, antagningsbesked eller registreringsintyg och 280 kr. Vårt kansli är kontantfritt, så betala via kort. 

och

3. Du kommer förbi vårt kansli. Du får då hämta ut ett tillfälligt nationskort i väntan på att det reguljära tillverkas. Du får chansen att skriva upp dig till en av våra Reccemottagningar (vi har en i början på varje termin), då vi går på en vandring genom vårt stora nationshus, bjuder på middag, underhållning och mer kunskap om nationen och dess möjligheter. Efteråt finns det chans att testa att gå på nationens klubb, Klubb Hexagon, tillsammans med dina nya nationsvänner. 

slutligen

4. Nu är du redo att börja ditt studentliv i Uppsala! 

Ej servering?

Är du nitton år eller yngre och har tagit studentexamen i Uppsala? Eller skall du läsa en kurs med platsgaranti? Då behöver du, efter halva terminen, intyga att du fullföljer studierna, detta för att ditt terminskort fortfarande skall berättiga till inträde på nationerna. Exakta datum för intygsinlämning kommer senare. Dessa bestämmelser är gemensamma för alla Uppsalas studentnationer. 
Mer information finns här

Har du frågor?

Nationens recentiorförman hjälper dig navigera på nationen och kan svara på alla frågor som rör inskrivning och reccepaket.

Öppettider

KANSLIET

Onsdag - Fredag
13-17
Lördag
12-15

Majs Café

Måndag - fredag: 
09.00 - 14.00
14.00 - 16.00 (självbetjäning)
Lördag: 
12 - 15

Orvars Krog

Måndag- torsdag
17-01
Fredag
14-01
Lördag
Söndag
15-01
Stängt tills vidare

Hexagon onsdagslounge

19-21 

Bibliotek

Måndag-fredag
Lördag
Söndag
9-21
12-18
14-18

Sidöversikt

NNFK

Norrlands nation fest & konferens
Är du inte student och vill boka lokal för konferens eller fest? Klicka här!

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)
Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)
Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)
PR-förman (marknadsföring och affischering)

Vad är norrlands nation?

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Bokutlåning

Stängt för sommaren.

Laddar...