Nonsens ger er i år en färgsprakande fusion av Chicago och Henrik VIII. Musikalisk käckhet vävs ihop med renässanskt drama när damerna på murderess row möter Henrik VIIIs sex mer eller mindre försmådda fruar
Henrik VIII är trött på Katarina av Aragonien och dessutom har inte tronföljden säkrats trots 22 års äktenskap. Nu vill han skiljas men det får man väl inte säga i det här katolska landet!?! Vad ska han göra? 

Henrik och konspiratören Thomas Cromwell kastar ut katolicismen och Katarina med den och så tar en ny drottning plats, Anne Boleyn. Men kan Henrik nu finna lyckan och få en son eller är det här bara början på äktenskapskarusellen? Och vad säger egentligen fruarna om det hela? Möt dem alla och det spanska sändebudet Chapuys. 

Välkommen till ett jazzigt, glassigt hov där intrigerna duggar tätt! Må bäste man eller kvinna överleva! Norrlands Nations SpexEnsemble har i över 30 år serverat kvick och aktuell spexunderhållning till Uppsala, allt i traditionell Uppsala-stil med rimmat manus och med omstarter. Årets storspex behandlar, med rimlig historieförvanskning, en händelserik del av den engelska historien. 
Vi ser fram emot att roa dig! 

Biljetterna går att köpa i kansliet på Norrlands Nation eller online via kulturbiljetter
Studentpris: 90 kr 
Ordinarie pris: 110 kr 

Föreställningar spelas i teatern på Norrlands nation
Fredag 7 april 19.00
Lördag 8 april 15.00
 
För frågor maila

Hemsida

Besök vår hemsida för mer information:

Kontakt

Spexrex (ordförande)
Mail: spexrex@nonsensspex.se

Öppettider

KANSLIET

Måndag - torsdag
13-17
Fredag
13-15
Lördag
12-15

Majs Café

Måndag - torsdag
08-17
Fredag
08-14
Lördag
12-15

Orvars Krog

Måndag - torsdag
17-01
Fredag
14-01
Lördag
15-01
Söndag
18-23

Klubb - VKP

Onsdag
21-01

Datasalar och bibliotek

Måndag - fredag
08-21
Onsdag
08-19
Lördag
12-18
Söndag
14-18

Kontaktuppgifter

Telefonnummer

018-65 70 70

Adress

Norrlands nation
Västra Ågatan 14
753 09 Uppsala

E-post

Kansliet (Allmänna frågor)
Förste kurator (Medlems- och funktionärsfrågor)
Andre kurator (Uthyrningar, lokalbokningar och ekonomi)

Vad är norrland

Undrar du vilket upptagningsområde vi har? Norrlands nation härstammar ursprungligen ur studentsammanslutningar som riktade sig mot studenter från Norbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Det är även de i dessa län ingående landskap som utgör nationens vapen. 

Det ligger i nationens intresse att befrämja sina medlemmars studier och trivsel i Uppsala. Därtill kommer nationens naturliga samhörighet med norra Sverige. Vår samarbetspartner Norrlandsförbundet verkar just för Norrlands utveckling.

Bokutlåning

Måndag - torsdag
Fredag
17-18
14-15

Laddar...