top of page
pattern-color-RGB.png
Kodnamn: Enigma - NoNSEns Storspex 2024
Kodnamn: Enigma - NoNSEns Storspex 2024

ons 17 apr.

|

Norrlands nation

Kodnamn: Enigma - NoNSEns Storspex 2024

Ärade britter! Kriget pågår fortfarande lika mycket som igår, och efter Frankrikes kapitulation fortsätter tyskarnas frammarsch genom Europa. Tack och lov är de för dumma för att ta sig över kanalen, men de kompenserar för det med sina odrägliga bombräder. Igår förstördes landets viktigaste fish ‘n’

Tid och plats

17 apr. 2024 19:00 – 21:30

Norrlands nation, Västra Ågatan 14, 753 09 Uppsala, Sverige

Om evenemanget

Norrlands Nations SpexEnsemble (NoNSEns) presenterar:

Kodnamn: Enigma eller Spex-GPT eller Mitt liv som AI eller Vem ska trösta Churchill?

Direktsändning från BBC Forces Programe, 12 juli 1940:

Ärade britter! Kriget pågår fortfarande lika mycket som igår, och efter Frankrikes kapitulation fortsätter tyskarnas frammarsch genom Europa. Tack och lov är de för dumma för att ta sig över kanalen, men de kompenserar för det med sina odrägliga bombräder. Igår förstördes landets viktigaste fish ‘n’ chips-fabrik.

Men ni behöver inte oroa er, kära britter! Trots tyskarnas försök att försvaga oss ligger vår store ledare Winston Churchill alltid två steg före. Tyskarna tror att de är smarta när de kommunicerar i kod, men de vet inte att Alan Turing och Joan Clarke på Bletchley Park jobbar dygnet runt för att knäcka den. Det är bara en tidsfråga innan de har Enigma på kroken.

Under tiden försöker våra strateger på krigsministeriet att hitta nya, eleganta sätt att besegra fiendens arméer på. Det ryktas att ett nytt radarsystem är på tapeten. Detta skulle definitivt sätta stopp för flygräderna.

Ordet har även nått mig att ett hemligt vapen håller på att utvecklas, så att vi en gång för alla ska kunna besegra tyskarna. Det är helt otroligt hemligstämplat, så jag har ingen information om vad det kan tänkas vara, men om min magkänsla är korrekt kan vi snart köpa fish ‘n’ chips som vanligt igen.

Det var allt från BBC Forces Programme för den här gången, och jag lämnar er med en genuin uppmaning: ta värvning idag, så att jag slipper!

Övrig information:

Storspexet görs i samarbete med Norrlands Nation och Folkuniversitetet.

Föreställningen spelas i Norrlands nations teater (gå in i Majs Café och ta en trappa ned). Insläppet öppnar ca 10 minuter innan föreställningens början. Showen är ca 2,5 timmar lång, inklusive paus, men tiden varierar beroende på hur mycket omstarter och improvisation publiken vill ha. I pausen kommer det att finnas fika till försäljning. Önskas plats för rullstol? Var god kontakta producent@nonsensspex.se

Dela detta evenemang

bottom of page