top of page

På goda grunder

Norrlands nations renoveringsinsamling

I nationshuset har Norrlänningar sedan 1889 fått möjlighet att leva ut sina drömmar, fatta egendomliga beslut och hitta på storslagna upptåg. Hur mycket underligt Norrlänningarna än har gjort under vår långa historia, hade det aldrig gått utan vårt gemensamma nationshus. Tack vare fantastiska insatser av medlemmar och nationsvänner under 2019 har vi kunnat genomföra ett av nationens mest omfattade renoveringsprojekt någonsin, grundförstärkningen. Inför 200-årsjubileet 2027 hoppas vi kunna stoltsera med en renoverad sal i gamla huset. Allt ifrån träpanelerna i Gamla Salen till belysningen i trapphallen ska få nytt liv, utan att förlora den historiska känslan som karaktäriserar huset. Bidra till finalen av vår insamling på goda grunder för att nationshuset återigen ska stråla i all sin prakt. Swisha till insamlingen via nummer 123 313 64 54 eller sätt över en donation till bankgironummer 5573-4008.

Norrlands nations trapphall

Bankgiro

Bg 5573-4008

nationshuset edit_scaled_full_edited.png

Donationsinfo - så kan du hjälpa till

På grund av den stora utmaning nationen står inför behöver vi nu Din hjälp! Norrlands nation välkomnar alla donationer, stora som små. Nu när grundförstärkningen är genomförd är det dags att ta nästa steg i vårt insamlingsarbete...

IMG_0479.jpg

Vanliga frågor

Om du undrar över något kan du förhoppningsvis hitta svaret på den här sidan, där vi har samlat de vanligaste frågorna. Har du fler frågor? Skicka ett mejl till Förste kurator på mejladressen 1q@nn.se eller kom förbi kuratorskontoret på nationen!

Pålningsgask3_edited.jpg

Information om Pålningsgasken

Pålningsgasken är en årlig tradition, där vårt vackra nationshus och alla donatorer som bidrar till insamlingen På Goda Grunder kan uppmärksammas och firas.

bildrenovering15.png

Grundförstärkning 2019

Nationshuset byggdes ursprungligen på en grund som vilar på närmare 100 långa träpålar. Sommaren 1887 hjälptes nationens då 175 medlemmar åt att för hand slå ned dessa pålar i Uppsalaleran. Trots detta gedigna arbete och motåtgärder 1970 sjönk huset och var sakta men säkert på väg snett ner i Fyrisån...

Bildarkiv

bottom of page